jsk 10 maart 2015

Geschreven door Patrick Van den Broek.

Deze avond hadden wij dhr. Eric Biets van de firma Bayer Garden over de vloer. Deze kwam wat meer vertellen over hun firma en zijn produkten. Ook kregen we wat meer inzicht van hoe het komt dat steeds meer produkten uit het rek van de insecticiden verdwijnen. En het rek zal steeds kleiner worden. De europese wetgeving wordt steeds strenger en elk land kan strenger zijn maar niet minder streng dan hetgene de europese norm voorschrijft. Zo zullen, na dit jaar, produkten met een lange nawerking verboden worden in België. Het woord insecticide gebruikt Eric liever niet, hij préfereert het woord 'gewasbeschermingsmiddel'.

Het ontwikkelen van een bepaald produkt duurt erg lang, wel twaalf jaar. Een gegronde reden daarvan is dat het risico herleid moet worden tot het aanvaardbaar is. Echter een nul risico bestaat niet. Bayer Garden heeft over heel de wereld een 8 tal onderzoeksstations waar deze praktijken plaatsvinden. Zo wist mijnheer Biets ook te vertellen dat er momenteel 3% landbouw is voor een wereldbevolking van 7 miljard mensen, tegen 2050 zou de wereldbevolking ruim 9 miljard mensen tellen!

Natuurlijk hebben we het ook over de vervelende beestjes en schimmels e.d. gehad, die het op onze kostbare boompjes gemunt hebben. Produkten zoals Horizon, Exact, Fenomenal en Antisect zijn de revue gepasseerd. Persoonlijk vond ik het een boeiende avond, heel plezierig om ook eens de andere kant van zulke zaken te horen.

Nog enkele wistjedatjes:

•Dat melk ontsmettend werkt!

•Dat er op dit moment een tomaat gekweekt word speciaal naar vorm van een broodje van de Mc Donalds!

•Dat 15 mei als richtlijn wordt gebruikt voor het uitkomen van onze enge vrienden de spintmijt!

•Dat één uitstoot van een vulkaan net zoveel co² ontwikkeld als dat wij 100 jaar met onze auto's blijven rondrijden!

•Dat een roos bij uw collectie plaatsen een goede indicator is voor het opmerken van schimmels in uw tuin!

 

club3 1

 

club3 2

De Heer Eric Biets.

 

club3 3

 

Waar is dat feestje?

In Hamont natuurlijk!

Tot de volgende!

 

Above all! Love the bonsai!

You have no rights to post comments

Wat is de eerste letter van de kleur groen?
Uw e-mail adres:
Onderwerp:
Uw vraag:
258849
Today
Yesterday
Last Week
Last Month
All days
70
61
256972
2828
258849