jsk 11 oktober 2016

Geschreven door Patrick Van den Broek.

Vandaag hadden we een fotograaf over de vloer. En niet zomaar eentje! Jan Dieryck is actief als professioneel fotograaf en zelf begenadigd beoefenaar van de bonsaikunst. Jan heeft veel ervaring met het fotograferen van bonsai. In het verleden heeft hij enkele fotoboeken gemaakt voor toen de wereldberoemde Ginkgo award. Ook is Jan een veel gevraagde gast om te spreken over fotografie en bonsai, zo ook deze avond in Hamont.


Voor mooie foto’s te maken heb je in principe niet zoveel nodig. Een goede camera is natuurlijk wel een vereiste, maar verder kan je met huis en-tuin middelen al heel goede resultaten bereiken. Zo gebruikt Jan isolatieplaten om een ruimte te creëren waar het object, de bonsai, geplaatst kan worden. De isolatieplaten zorgen voor een zachte weerkaatsing van het licht dat er gebruikt wordt. Voor licht kan je gewoon bouwlampen gebruiken, te verkrijgen bij elke doe- het- zelf winkel.


Wanneer u in het bezit bent van een statief gebruik dit dan, bij het spelen met de sluimertijden is dit absoluut belangrijk, immers elke beweging van de camera is nefast. Plaats de boom, pot mooi recht. Positioneer de camera ter hoogte van het hart van de boom, dit kan men het beste doen door de camera met statief vlak voor het object te plaatsen, afstellen en dan de nodige afstand nemen om de foto’s te maken.


En zo zijn er nog zoveel tips om de perfecte foto te nemen. Speel met lichtinval, vermijd schaduw, gebruik schaduw! Speel met de instellingen van uw camera, sluimertijden, diafragma en noem maar op.
De materie is groot in omvang, er zijn tig mogelijkheden met de camera’s van tegenwoordig. Toch slaagt Jan erin om er een uiterst leerzame avond van te maken. De uiteenzetting was perfect en begrijpelijk. Ene dikke merci Jan en wat mij betreft mag hier een vervolg van komen!

 

 

 

club 10 1

 

club 10 2

 

club 10 3

 

club 10 4

 

club 10 5

 

club 10 6

 

Above all! Love the bonsai!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments

Wat is de eerste letter van de kleur groen?
Uw e-mail adres:
Onderwerp:
Uw vraag:
258826
Today
Yesterday
Last Week
Last Month
All days
47
61
256972
2828
258826